Şuanki Zaman: 12-05-2008, 12:37 AM Hoşgeldin Misafir ! (GirişÜye Olun)
Özel Arama

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Her Canlının Tadacağı Olay: Ölüm.....
Konudaki Cevap Sayısı
9
Konuyu Açan Kişi
Suret-i_Mah
Görüntülenme Sayısı
108

Derecelendir
  • 2 Oylar - 2 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10-28-2007, 04:41 PM
[center][size=12pt]Bir çoğumuzun ürktüğü, birçoğumuzun korktuğu, bir çoğumuzun belki de duymak bile istemediği bir konuya değinmek istiyorum: Ölüm!.. Yüce Allah “Muhakkak ki her canlı ölümü tadacaktır” buyuruyor.(Ali İmran 185) Canlı olup da, yaratılmış olup da ölümü tatmayacak olan kimse yok!... Herkes ölümü yaşayacak… O halde ölüm nedir? Ölüm belki bir annenin gözyaşlarıdır, belki bir babanın yakarışları… Belki de birkaç eşin dostun iyi bir insandı, nur içinde yatsın demesidir ölüm…Beklide kelebeğin kanat çırpınışlarını iliklerimizde hissetmektir ölüm…Belki de yaşıyor olmamızın tek ispatıdır ölüm…Belki de bu dünyadan yok oluştur ölüm…Belki de doğmadan önceki durumdur ölüm…

Nasıl anlatırsak anlatalım, nasıl izah edersek edelim ölüm bir hakikat, ölüm bir gerçek…Ayeti Kerime de” De ki! Sizin kendisinden kaçtığınız ölüm muhakkak sizi bulacaktır. Sonra da hem gizliyi hem de aşikarı bilen Allah’a döndürüleceksiniz”(Cuma Suresi 8 )

Hz. Peygamber (SAV) şöyle buyurmuştur.”Eğer hayvanlar ölüm hakkında insanoğlunun bildiklerini bilselerdi, onlardan semiz bir et yiyemezdiniz.(Beyhaki)
Abdullah bin Ömer (R.A) den rivayet edildiğine göre; Bir adam Hz Peygamber (SAV) e gelerek “Ya Rasulullah! İnsanların en akıllısı ve dirayetlisi kimdir?” diye sorunca Allah Rasülü(SAV) buyurdu ki ”Ölümü en çok hatırlayan, ölüme en çok hazırlanandır.İşte bu kimseler hem dünya, hem de ahiret şerefine nail olmuşlardır”(Taberani)

Rahmetli Necip Fazıl üstat “ Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber, Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber (SAV)” derken ölüm hakikatını çok güzel şekilde ortaya koymuştur. Mevlana Hazretleri “ Ben öldüğüm zaman matem tutmayın, sevinin. Çünkü ben sevgilime kavuşuyorum” buyurmuşlardır.

Ölüme hazır olmayanlar, ölümü kötü göstermek için büyük gayret gösteriyorlar. Onlara sormak lazım ”Siz kaç kere öldünüz, ölümü ne kadar tanıyorsunuz?”
Her canlı doğar, büyür ve ölür. Bu Yüce Allah’ın değişmez kanunudur. Ölüm bedenin yok olması ve ruhun yeni bir bedene bürünmesi demektir. Doğmayan, değişmeyen, ölmeyen diri olan yalnız Allah’tır. Her doğan ölür, her yeni eskir.
Halk arasında ölüm ile ilgili olarak “Ecel geldi cihana, baş ağrısı bahane” sözü söylene gelmiştir.

Ölüm meleği Azrail diğer küçük melekler de dahil herkesin canını alacak, sadece büyük melekler kalacak.Yani Cebrail,İsrafil,Mikail ve Azrail. Cenab-ı Allah Azrail’e git Cebrail’in, Mikail’in ve İsrafil’in canını al buyuracak Azrail’de bu yüce emri yerine getirecek.Yüce Allah Azrail’e sende git şu iki dağın arasında “Öl” buyuracak.Yani Azrail’de ölümü tadacak.

Hz. Ömer (a.s) halife iken parasını kendi cebinden vermek üzere ücretle bir adam tutmuş ve adamdan günde birkaç kez kendisine ölümü hatırlatmasını istemiştir.Yine adam yıllar sonra bir gün “Ey Ömer ölüm var, ölümü unutma” dediğinde Hz. Ömer “Artık unutmuyorum, şu ak sakallarım bana ölümü hatırlatıyor” demiştir.
Ölümü, ölüm konusunu anlatmak çok zor. Zaten anlatamayız da. Kitaplar dolusu anlatılsa, saatlerce günlerce anlatılsa yine layıkıyla anlatılamaz. Bizlere düşen her an ölecekmiş gibi ölüme hazırlıklı olmaktır. Bu dünya geçici, bu dünya fani…Ölüm zamanı geldiğinde kapıyı çalacak, sevdiklerimiz ve servetimiz bize fayda sağlamayacaktır.

Ne mutlu ölüme hazırlıklı olarak ölümü bekleyenlere!...
[/size] [/center]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-28-2007, 06:56 PM
Ynt: Her Canlının Tadacağı Olay: Ölüm.....
“Muhakkak ki her canlı ölümü tadacaktır” (Ali İmran 185)
Allah razı olsun emeğine ve yüreğine sağlık..

NİYET HAYR AKİBET HAYR..

[Resim: imza1mf9.gif][Resim: emegesaygifo6.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-30-2007, 07:52 PM
[center][size=14pt]

Emeğinize, yüreğinize sağlık kardeşim
Allah cc. ebeden daimen razı olsun
Selam ve Dua ile...[/size]
[/center] linkleri görmeye yetkiniz yok lütfen buraya tıklayarak üye olunuz
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
11-02-2007, 10:28 AM
Yazıların bı kısmını okuyorum ki o da zaten önemini beyan etmeye yetiyor güzel paylaşımlar ne mutlu bize..

Allah c.c razı olsun..emeğine sağlık
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
11-15-2007, 10:04 AM
ALLAH (CC) RAZI OLSUN ELLERİNE VE EMEĞİNE SAĞLIK TŞKÜRLER...
[Resim: 883d300c9b7b946fe0e3ed8ad0d582d4.jpg]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Forum Atla:

Quick Theme:

İletişim | irfanmeclisi | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafifleştirilmiş Sürüm | RSS Beslemesi
Forumlara hızlı giriş için tıklayın
|Allah C.C.|   | Kur'an-ı Kerim | | Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) |  | İslam Büyükleri Alimleri ve Eserleri | | Dini Bilgiler |
| İslamî Hayat ve Aile | | Resimler & Duvar kağıtları | | Ilahi & Ezgi Sozleri | Nükte,Hiciv,Fıkra ve Bulmacalar |
| Dini Filmler , vss. | | İlahiler & Ezgiler | | Cep Telefonları Ve Donanımları | | program download (program indir) |
| Gündemdeki Konular | | Dergi,Kitap ve Diğer Tanıtımlar.. | | İslam Tarihi | |  Peygamberler Tarihi | | Osmanlı Tarihi |

Google Pagerank CheckerTOPlist
Zirve100