Şuanki Zaman: 12-04-2008, 08:53 PM Hoşgeldin Misafir ! (GirişÜye Olun)
Özel Arama

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Anne babalar size sesleniyorum...
Konudaki Cevap Sayısı
1
Konuyu Açan Kişi
Şehadet072
Görüntülenme Sayısı
107

Derecelendir
  • 2 Oylar - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
02-02-2008, 04:13 AM
Esselamü aleyküm canlar...bu genç yaşıma rağmen yinede bildiğim bir kaç şeyi sizlere aktarmak istiyorum..çünkü çok önemli olduğuna inanıyorum...

Çocuklara ALLAH sevgisii nasıl aşılayan bir toplumuz? ...Aslında ALLAH sevgisini aşılamak yerine korkutuyoruz desem daha doğru olur...
peki şu suali çocuklara NASIL ALLAH SEVGİSİ AŞILANIR diye değiştireyim..
şu şekilde..Mesela namazı anlatacak çocuğumza..
_yavrucum..Namaz ALLAH U TEALA 'nın emridir..biizi çok seviyor o ve günde tam 5 defa çağırıyor ki..daha çok sevsin...

çocuklar daha yeniyeni konuşmaya başlarken ilk öğreteceğimiz şey ANNE BABA 'dan önce 'ALLAH'lafzı olsun...

Ençok dikkatimi çeken mesele şu..anne babaların kız çocuğuna tesettürü anlatması...hiçte anlatamıyorlar...hep şu husus dikkatimi çekti..kızına kızım örtün diyince şöyle bir tarz..
_kızzıım örtünmessen elelrin bacakların yanar..ALLAH seni yakar ateşlerde...

ben kısacası böyle ebeveyinlere vahlar olsun diyorum.İslamdan kaçrıtma yöntemi..birde küçücük yaşta dar ve mini giydirirler ergenlik çağında ki kimlik arayışı ve stresin yoğun olduğu yaşta pat örtün...nasılki bizler için açılmak zorsa onlar için örtünmekte o denli zor gelir...farklı yollara saparlar ALLAH etmesin...Bu nedenle kız çocuklarımızın hayalı olmasını istiyor isek küçük yaşta örtüye alıştıralım ki ileriki yaşlarda yadırgamasın...
..........................İslamı sonuçta o çocuklara emanet edip göçüp gidecez...ANNE BABALAR SİZE SESLENİYORUMM LÜTFEN KAÇIRTMADAN KORKUTMADAN ANLATIN..GÜNÜMÜZÜN TAKLİDİ İMAN DEĞİL TAHKİKİ İMANA İHTİYACI VAR...ÇÜNKÜ ÇOK SORGULAYAN BİR TOPLUM YETİŞİYOR..
vesselam...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
02-04-2008, 12:16 PM
Cvp: Anne babalar size sesleniyorum...
Allah razı olsun bacım ellerine sağlık güzel bir konuya değinmişsin. Malesef üzücü bir durum hepimizin başında olan bir konu bu aslında islamı islamiyeti anlatamıyoruz çocuklarımıza. Çocuklara sevdirmek lazım korkutmamak gerekir . Çocuklar islami yaşayış tarzını bir baskı olarak görmemeli tam aksine islami yaş***** tarzının kendisinin refahı kurtuluşu ve mutluluğu için olduğunu bilmeli ....

[Resim: imza1mf9.gif][Resim: emegesaygifo6.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  müsait olunca beni sever misin anne? şahadet072 2 49 07-16-2008 11:44 AM
Son Mesaj: (**Mushab**)

Forum Atla:

Quick Theme:

İletişim | irfanmeclisi | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafifleştirilmiş Sürüm | RSS Beslemesi
Forumlara hızlı giriş için tıklayın
|Allah C.C.|   | Kur'an-ı Kerim | | Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) |  | İslam Büyükleri Alimleri ve Eserleri | | Dini Bilgiler |
| İslamî Hayat ve Aile | | Resimler & Duvar kağıtları | | Ilahi & Ezgi Sozleri | Nükte,Hiciv,Fıkra ve Bulmacalar |
| Dini Filmler , vss. | | İlahiler & Ezgiler | | Cep Telefonları Ve Donanımları | | program download (program indir) |
| Gündemdeki Konular | | Dergi,Kitap ve Diğer Tanıtımlar.. | | İslam Tarihi | |  Peygamberler Tarihi | | Osmanlı Tarihi |

Google Pagerank CheckerTOPlist
Zirve100