Özel Arama
|
Baş Örtüsü İle İlgili Bir Tartışma Programı
|
|
03-07-2008, 11:20 AM
|
|||
|
|||
|
Dün Akş***** İzlediğim bir tartışma programından izlenimlerimi burda yazmak istedim .Gerçi yazılacak fazla bir şey yok ama yinede herkes sözde konuşuyorya herkes bu konuda bir şeyler biliyorya bizde bir şeyler yazalım dedik!!!.Ulusal bir kanalda üniversite öğrencileriyle yapılan bir tartışma programında gerçekten gülünç olacak sözler sarfediliyor. Aslında gülünç diyiyorumya ağlanacak bir durum . Bu gün üniversiteler ilmin yuvası denilen o kurumlardaki öğrencilerin yada öğretim görevlilerinin konuşmaları geleceğim ile ilgili ne kadar kaygı duymam gerektiğini tabiri caizse bana hatırlattı diyebilirim .Gelecekte belli mevki ve makamlarda olacak bu günkü öğrencilerin ne kadar dar çerçevede yorumlar yapıp sözde kendilerini sözde laikliği sözde Atatürkçülüğü savunan yada öte yandan özgürlüğümüz deyip yanlış yorumlar yapan o türbanlı öğrencileri düşününce gerçektende geleceğim hakkında endişe duymadan rahat bir şekilde uyuyabilirim diyemem. yapılan tartışmada 2 öğretim görevlisi ve 2 gazeteci yazar konuk ve aydın üniversitesinin öğrencileri ... İzlenimlere ve yorumlara gelecek olursak programı sunan şahıs reyting peşinde o öğrenciden diyer öğrenciye mikrofonu uzattırıp saçma şeyler söylenmesine göz yumarak reytingini artırma peşinde..
A. üniversitesi öğretim görevlisi dinden diyanetten habersiz bir şekilde başörtüsünün olmadığını örtünme ile dininin bağdaştırılamıyacağını , başörtüsü sorunun Fetullah Gülenden kaynaklandığına vurgu yapıyor. Cumhuriyet gazetesi yazarlarindan bilmem ne adlı şahıs eşitlik hak ve hürriyet yada Atatürk ilke ve inkılapları dedikten sonra türban takan öğrencilere "SIKMA BAŞ " tabirini kullanıyor .Artık ne manaya geliyorsa ????? yada eşitlik deyip hakaret eden bu gazeteci yazarın neyi amaçladığı yada neyi savunduğunu tabiki sormak lazım... Başka bir öğretim görevlisi sözde türbanı savunuyorum deyip Anayasanın 17. maddesinden bahsederken kalkmış maaşlarının ne kadar az olduğundan öğretim görevlilerinin ne kadar zor durumda olduğunu vurguluyor. Neye oraya çıkardılarsa artık o adamı oraya.. Ve yine başka bir gazaetenin köşe yazarı gerçekten hoş şeyler söyledi sizlerde bilirsinizki zaten o adamıda konuşturmadılar sözünü kestiler yada yuhaladılar. Sözde özgürlüklerin olduğu bir ortam olan üniversitelerde adam fikirlerini açıklayamadan sustruldu diyelim. Ve öğrenciler geleceğimizin teminatları yarının belli mevki ve makamlarında olacak öğrenciler ??? Ülkeyi yönetecek öğrenciler????!!!!! bazıları türban sorunu yoktur herkes eşit bir şekilde okuyabilir önemli olan daha bir çok konu var iken suni gündem yaratıp türbanı tartışmak yanlıştır denildi .Bırakın herkes istediği şekilde üniversitelere girsin. Bazı öğrenciler laiklik elden gidiyor deyip türbanı eleştirdi .Bazıları türbanlı öğrencilerin tutum ve davranışlarından bahsetti .türban takmalarına rağmen yaptıkları yanlışları vs. Öğrencinin bir taneside diyorki türbanlı öğrenciler net ortamında web cam larda şurda burda konuşuyor. türban bahane deyip türbanlıları konuşuyor. Şimdi aklıma şöyle bir mesele geliyor.Eskiden derlerdiki şöyle anlatılırdı adamın bir tanesi komşusuna derki yaf vahit abi geçen akş***** seni içki bir yer meyhanede gördüm (özür dilerim ) kafayı çekiyordun . Vahit abide derki ben ordaydım tamamda sen beni nasıl gördün sen ne yapıyordun. Şimdi o net ortamında olan ve türbanlılara yada türbanlı olduğunu zanneden bir kaç şahıs yüzünden genelleme yapan o öğrenciyede sormak lazım sen ne yapıyordun net ortamında.. aslanım nette sörf yapıp kız tavlama sanatlarını öğreneceğine bu ülkeye nasıl faydalı olabilirim onun üzerinde çalışsana nvaktini bunlara ayırsana..Başka bir bayan öğrenci diyorki ( Makyajlı saçları boyalı orası burası açık)benim ilerde çocuklarım olduğu zaman türban takan bir öğretmende okutmam Çocuğuma sapkın fikirleri empoze eder . okutmam. Haydaa iyi valla hoş yere tükkan açtık. Bende şimdi söyleyecem ama olamyacak . Yaf kızım seni doğuran ana türbanlı değilmiydi hadi değildi diyelim yaf seni doğuranı doğuran türbanlı değilmiydi hadi oda değildi diyelim bir kaç kuşak daha gidersek 1800 yılların sonlarına gelirizki o dönemde bir tek yabancılar bu ülkede açıktı onun haricinde türk olan müslüman olan herkes örtülü idi hatta çarşaflı idi. Aklıma iki soru geliyor ya bu bayanın atası türk değil hani hiç bir kuşak akrabalarında örtülü bayanın olmadığını düşünürsek yada bu bayan atasını bilmiyor reddediyor o zamanda bu bayan türk değil bizden değil. Neyse gelelim bir başka öğrenciye daha bir çok şey varda yazımız uzun olmasın. Dikkatimi çeken türbanlı öğrencilerin kendilerini savunmada bu kadar güçsüz ve aciz konumda olmaları . Türbanı niçin taktıklarını ne manaya geldiğini anlatacakları yerde kendilerini savunacakları yerde simge idi yok ne idi kim nerde nasıl taktı ( Bu arada açıklama yapmadan edemiyeceğim bu türbanlı bayanlar boya küpünün içine düşmüşcesine makyajlı yada altta kot pantolu üste sadece türban , yada türbanı örtüş biçimleri tamamen göstermelik bir durum arz ediyordu.)gibi yorumlar yapıp aciz bir durum sergiliyorlardı.Tabi daha bir çok şey daha yazılır ama bu kadarlık yazı ne halde olduğumuzu anlatmaya yeter sanırım daha fazla uzatmaya gerek yok .Ülkede işsizlik sorunu var ekonomi gelgitli fabrikalar yok her geçen gün dışa bağımlı bir şekilde yaşıyoruz. Evine ekmek *****üremiyen baba intihar ediyor. PKK denilen lanet örgüt her gün gözü yaşlı anneleri geride bırakıyor.Ve daha sayacağımız bir çok sorun bunlar var ve bizlerin kat ettiği yol sadece bacılarımızın inançlarından ötürü örtünmeleriyle uğraşmak oluyor. Bundan fazlada yol alamıyoruz zaten .Haydi bakalım bunlar dururken başka şeylerle uğraşın ondan sonrada kalkınamıyoruz diyin bakayım daha çok diyeceğiz.......... ![]()
|
|||
|
03-07-2008, 11:36 AM
|
|||
|
|||
|
Cvp: Baş Örtüsü İle İlgili Bir Tartışma Programı
s.a evet kardes bende izledim o programı kusura bakmayın biraz ağır konuşacağım istisnalar kaideyi bozmaz onları tenzih ederimki orada bulunan çoğunluktaki baş örtülü bayanlar tabiri caiz ise üstü müslüman altı gavur diye bir tabir var aynen o şekilde giyinmişlerdir. orada bulunan başta kendini bilmez cumhuriyet gazetesi yazarı ve onun gibilerin eline koz vermişlerdir lütfen daha sağlıklı düşünerek islamda tesettür ve diğer konuları araştırıp uygulamaya çalışalım yoksa sadece kimlikte islam yazılması ile islam olunmaz rahmana emanet olun.. s.a
![]() ![]() İlmin evveli niyet sonra anlamak daha sonra yapmak, ondan sonra muhafaza, en sonda yaymaktir..(Apdullah bin Mübarek) |
|||
|
|

![[Resim: imza1mf9.gif]](http://img214.imageshack.us/img214/8812/imza1mf9.gif)

![[Resim: unutma5rh7dria21ak5.gif]](http://img517.imageshack.us/img517/3616/unutma5rh7dria21ak5.gif)
![[Resim: imzam9fk8dn3lf7ip7rr.gif]](http://img190.imageshack.us/img190/6671/imzam9fk8dn3lf7ip7rr.gif)