Özel Arama
|
“Ben,ne göklere ne de yerlere sığarım;
|
|
10-28-2007, 04:21 PM
|
|||
|
|||
|
“Ben,ne göklere ne de yerlere sığarım;
[center][size=12pt]MEŞAYIHTAN FEYİZ ALMAK İÇİN GEREKLİ ÜÇ ŞART
• İHLAS • EDEB • MÜRŞİDİ(ŞERİAT SEVGİSİ İLE) SEVMEK Bir müridin kalbi ihlaslı olmazsa,onun şeyhi o kalbe feyiz vermez.O lekeli kalb,ihlas elbisesini giyinmemiş olursa,o kalbe feyiz tecelli etmez. Bir hadis-i kutside şöyle buyuruldu: “Ben,ne göklere ne de yerlere sığarım; ben ancak mü”min kulumun kalbine sığarım.(4) Cenab-ı Hak,zaman ve mekandan münazzehtir.Dünya, bir mekandır.Kim ki dünyaya meylederse,Cenab-ı Hak o kulunun kalbine girmez.Kim ki “La-mekan” ise, Cenab-ı Hak o kulunun kalbine tecelli eder. İnsanın arşı, gönüldür.Sadece Cenab-ı Hakk”ı seven bir insanın kalbine Allah”ın nuru tecelli eder. Bir insan yerinden öğrenmeden bin sene “Allah” diyerek zikretse,tesir etmiyor.En kolay meslek sepet örmek .Onu dahi ustasından öğrenmeden yapamazsınız.Öyle ise,tarikat ki en ince meslektir,o nasıl kendi başına yapılabilir. Mevla Teala, seyr u sülük vasıtasıyla aranır.Onun yolu da zikir, rabıta,murakabe ve sohbetlerdir. Erbabından ders almadan “ben kendim yaparım,işte böyle beceririm”demek olmaz.nitekim Mevlana Hazretleri Mesnevi’sinde şöyle buyuruyor: HİÇ KİMSE KENDİ BAŞINA BİRŞEY OLMADI HİÇ BİR DEMİR KENDİ BAŞINA KESKİN DEMİR OLMADI Mevlana,asla Mevla-ı Rum (Rum diyarının efendisi) olamadı. Ta ki Şems-i Tebrizi”nin müridi olmadıkça Bir beyitte de şöyle gelir : YÜKSEK MAKAMLAR,ÇEKİLEN SIKINTILAR ÖLÇÜSÜNDE ELDE EDİLİR, KİM YÜKSEKLİK TALEB EDERSE,GECELERDE UYANIK OLUR KİM ÇALIŞMAKSIZIN YÜKSEKLİK ARARSA… İMKANSIZI TALEB ETMEKTE ÖMRÜNÜ ZAYİ ETMİŞ OLUR [/size] [/center] |
|||
|
10-28-2007, 09:32 PM
|
|||
|
|||
|
Ynt: “Ben,ne göklere ne de yerlere sığarım;
Bu sözler çok güzel bunları yazmayı kafi buluyorum daha fazla yoruma gerek yok.
YÜKSEK MAKAMLAR,ÇEKİLEN SIKINTILAR ÖLÇÜSÜNDE ELDE EDİLİR, KİM YÜKSEKLİK TALEB EDERSE,GECELERDE UYANIK OLUR KİM ÇALIŞMAKSIZIN YÜKSEKLİK ARARSA… İMKANSIZI TALEB ETMEKTE ÖMRÜNÜ ZAYİ ETMİŞ OLUR Allah razı olsun emeğine ve yüreğine sağlık. NİYET HAYR AKİBET HAYR.. ![]()
|
|||
|
11-05-2007, 02:28 PM
|
|||
|
|||
|
[center]Ben diye başlayan her nefsani cümlemden Mevlaya sığınırım..[/center]
|
|||
|
11-14-2007, 04:42 PM
|
|||
|
|||
|
ALLAH RAZI OLSUN ELLERİNE VE EMEĞİNE SAĞLIK TŞKÜRLER....
|
|||
|
11-15-2007, 04:57 PM
|
|||
|
|||
|
ALLAH RAZI OLSUN ELLERİNE SAĞLIK
|
|||
|
|

![[Resim: imza1mf9.gif]](http://img214.imageshack.us/img214/8812/imza1mf9.gif)

![[Resim: 883d300c9b7b946fe0e3ed8ad0d582d4.jpg]](http://www.fotokritik.com/photos/lowres/1/0/7/107959/883d300c9b7b946fe0e3ed8ad0d582d4.jpg)