Şuanki Zaman: 11-22-2008, 03:13 AM Hoşgeldin Misafir ! (GirişÜye Olun)
Özel Arama

Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Büyüklein Tevazusu.
10-23-2007, 12:47 PM
Büyüklein Tevazusu.
Seyyid Abdulhakim Bilvanisi k.s. Hazretleri söyle anlatiyr:
Birgün Sah-i Hazne k.s.,nin yaninda hizmet ediyordum. Dergahtaki görevlilerden biri:
-Sofiler! Cali cirpi tolanacak, hizmet var dedi. Bende"Insaallah bende  sofilerden sayilirim." dedim. Bu niyetle tarladan pamuk cirpisi toplamaya gittim.
Ertesi gün yine bir görevli:
Hocalar!Bugün cali cirpi toplanacak, hizmet var, dedi.Ben" Insaallah bizde hocalardan sayiliriz". diyerek tarlaya gittim.
Bir baska gün baska bir görevli geldi ve:
Talebeler bugün cali cirpi tplasin, hizmet var , dedi.
Ben yine insaallah bizde ögrenci sayiliriz dedim ve talebelerle cali cirpi toplamaya gittim. Bir snraki gün:
Köylüler, bugün cali cirpitoplanacak, hizmet var, dendi. Ben insaallah bizde bu köyden sayiliriz dedim.
Onlarla tarlaya gittim.
bu sekilde hergün calistim. Ellerim yara ldu.Cok aci cekmeye basladim.
Aksami zr ettim.Yatsi namazindan sonra herkes yatmak üzere dergahin yatakhanesine gitti.
Bende bir battaniye buldum. Ancak yatakhanede adim atacak yer yoktu. Kendi kendime güc bela bir yer buldum.
Sofiler sira sira dizilmisler, kimi uykuya dalmis kimi virdini cekmekte, kimi de bu yola ilk defa girmek icin tevbe etmis , tevbe adabini yapmaktaydi. Bos bir yer buldum. Bir sofinin ayak ucuna uzanip yattim.
Tam uyumak üzereyken bir sofi yanima geldi.Battaniyemin bosta olmus oldugunu düsünmüs olmaliydi. Cekistirmeye basladi. Bende uyuyormus gibi davrandim. Hafifce sol tarafa döndüm. Battaniyemi üzerimden düsürdüm ve: Bu kisi Sah-i Haznenin sofisidir. Battaniye onun olsun , sevaptir diye düsündüm. O gece böylece sabahladim.
kaynak:Semerkand Smile  selam ve dua ile...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-23-2007, 07:00 PM
Ynt: Büyüklein Tevazusu.
[center]EMEĞİNE SAĞLIK CAN..RABBİM RAZI OLSUN..ŞEFAATLERİNE NAİL EYLESİN..*****İN[/center]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-23-2007, 08:53 PM
Suret-i_Mah Yazılan:[center]EMEĞİNE SAĞLIK CAN..RABBİM RAZI OLSUN..ŞEFAATLERİNE NAİL EYLESİN..*****İN[/center]
rica ederim.. aminnnnnnnn
vaktigini ayirdigin icin ben tsk ederim.
selam ve dua ile...
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-23-2007, 09:07 PM
[center]Rabbim bizleri o mübareklerin ahlakların, edeplerinden, ilimlerinden nasiblendirsin inşaallah..

Allah razı olsun emeğinize sağlık..
[/center]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-23-2007, 09:13 PM
Afraa Yazılan:[center]Rabbim bizleri o mübareklerin ahlakların, edeplerinden, ilimlerinden nasiblendirsin inşaallah..

[/center]
Aminnnnnnnnn
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10-25-2007, 10:26 AM
Alçak gönüllü olmak kibirlenmemek en büyük meziyettir.alçak gönüllü tevazu sahibi olmak gerekir.

Allah razı olsun emeğine ve yüreğine sağlık..

NİYET HAYR AKİBET HAYR..

[Resim: imza1mf9.gif][Resim: emegesaygifo6.gif]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
11-01-2007, 06:19 PM
Hz Ali ye sormuşlar nasıl böyle büyük oldun diye Est demiş ve buyurmuş küçülerek..

Rab bim razı ola
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
11-03-2007, 10:31 AM
Afraa Yazılan:[center]Rabbim bizleri o mübareklerin ahlakların, edeplerinden, ilimlerinden nasiblendirsin inşaallah..

[/center]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
11-09-2007, 02:36 PM
amin cümlemizden..

Vaktinizi ayirdiginiz icin hepinizede cok tsk ederim.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
11-15-2007, 09:58 AM
ALLAH (CC) RAZI OLSUN ELLERİNE VE EMEĞİNE SAÄžLIK    TÅžKÜRLER...
[Resim: 883d300c9b7b946fe0e3ed8ad0d582d4.jpg]
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla

Forum Atla:

Quick Theme:

İletişim | irfanmeclisi | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafifleştirilmiş Sürüm | RSS Beslemesi
Forumlara hızlı giriş için tıklayın
|Allah C.C.|   | Kur'an-ı Kerim | | Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) |  | İslam Büyükleri Alimleri ve Eserleri | | Dini Bilgiler |
| İslamî Hayat ve Aile | | Resimler & Duvar kağıtları | | Ilahi & Ezgi Sozleri | Nükte,Hiciv,Fıkra ve Bulmacalar |
| Dini Filmler , vss. | | İlahiler & Ezgiler | | Cep Telefonları Ve Donanımları | | program download (program indir) |
| Gündemdeki Konular | | Dergi,Kitap ve DiÄŸer Tanıtımlar.. | | İslam Tarihi | |  Peygamberler Tarihi | | Osmanlı Tarihi |

Google Pagerank CheckerTOPlist
Zirve100