Özel Arama
|
kendimde PEYGAMBERİMİ sav arıyorum!!!
|
|
04-20-2008, 07:22 PM
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() GELİN KENDİMİZİ TANIYALIM. DİLİMİZ SUSSUN ;KALBİMİZ, DAVRANI�?LARIMIZ PEYGAMBER EFENDİMİZİ (ASM) NEKADAR TANIDIgIMIZI VE YAÅ?ADIGIIMIZI ANLATSIN!! 1-Size EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav yı hatırlatan olaylar nelerdir? A-kaza B-bela C-sevinç D-hüzün E- mübarek günler sadece 2-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav in ehli beytini nekadar tanıyoruz? A-sevecek kadar B- söylemeye utanacak kadar 3-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav nın hangi davranıSları ile amel ediyoruz? A-dini konulardakiler B- günlük iÅ?lerdekiler c-her ikisinde de 4-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav bize neyi ifade eder ? A-canı- cananı ,B- dünya-ahireti, C-huzuru- mutluluÄ?u 5-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav i düÅ?ünürken neleri tasavvur ediyoruz? A- gül B-GüneÅ? C-sultan D- gemi kaptanı 6-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav in hangi yönünü kendimize örnek alıyoruz? A-babalık B-komutanlık C- liderlik D-egitimcilik E-kul olması 7-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav hakkında kaç kitap okudunuz ? A- Hİç B-2 C- 5 D- sayısını unuttum elhamdülillah 8-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav hakkında Å?iir makale yazdınızmı hiç? A-evet B-hayır hiç aklıma bile gelmedi C-hayır ama O sav na layık olamaz korkusundan 9-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav hakkında yazılan kimin �?iirlerini begenirsiniz? A-necip fazıl B- D.ali nin okudugu �?iirler C-fethullah gülen D- kendim yazdıklarım 10-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav in siyerini yada hadis kitaplarını okudunuz mu? A-Evet B-hayır C-okumaya niyetlendim inÅ?aallah 11-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav e layık ümmet olmaya engel Å?eyler nelerdir ? A-dünya B- nefis(benlik) C-çevrem 12-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav in mucizelerinden hangisi en cok etkiler sizi? A-ayın parçalanması B- parmaklarından su fıÅ?kırması- C-KURANI KERİM D -miraç olayı E-Kütügün hasretinden aÄ?laması- F-bir çaÄ?ırması ile aÄ?açların yanına gelmesi G- hayvanların dilinden anlaması H-kumların ve yedigi yemeklerin O NUN SAV elinde tesbih etmesi 13-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav in hangi yönünde ben de daha cok O nun gibi Olsam diyorsunuz? A-Å?efkati- B-hayası C- Å?ükür hali D- güvenilirligi E-yumuÅ?ak huyluluÄ?u F-konuÅ?masındaki ölçü 14-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA ile özdeÅ?leÅ?en ama ben yetersizim dediginiz seyler neler? A�??namaz B -oruç C-sadaka D-kulluk E -teslimiyet F-dua 15-PEYGAMBER EFENDİMİZ SAV de bulunmayan ama bende var dediiniz sıfatlar neler? A-Nefsim için öfke B-kıskançlık C-din kardeÅ?ini sevmeme �?-selamı yaymama D- misvak kullanmama 16-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav i kimlerden daha cok seviyoruz ? A-ailemiz B- arkadaslarımız C- hocalarımız D-nefsimiz E-hepsi 17-EFENDİMİZ MUHAMMED MUSTAFA sav i kaç ki�?iye anlattık ,kimlere O sav den bahsettik? A-hiç kimseye B�??arkadaÅ?larıma C- aileme D-nefsime E-canlı gördügüm her varlıga 18-Size PEYGAMBER EFENDİMİZ SAV İ ilk kim anlattı? A- annem B�??babamC �??okul D-arkadasım E- kitaplarım F�??tv BU TEST SONRASI NE D�?�?�?ND�?KLERİNİZ COK �?NEMLİ. KİMİN �?İN? ANKETİ HAZIRLAYAN �?İN Mİ ? DEGİL TABİKİ ..SENİN �?İN. >BU TEST BİTTİGİNDE NE HİSSEDİYORSUN??? A-- Beni pek ilgilendirmeyen bir konuydu bo�?a zaman harcadım��? B- cok mutluyum hamdolsun��? C- Bilginin öncesi niyet sonra ögrenmek sonrası amel etmek sonrası amelde sebat ve en son yaymak oldu�?unu bir kez daha anladım D--PEYGAMBERİM hakkında cok bilgisiz oldugumu hissettim kendimi geli�?tirecegime söz veriyorum. ![]() ![]()
ANLADIM İşİ, SANAT ALLAH I ARAMAKMIş; MARİFET BU, GERİSİ YALNIZ çELİK-çOMAKMIş... N.FAZIL KISAKüREK |
|||
|
05-20-2008, 01:52 PM
|
|||
|
|||
|
RE: kendimde PEYGAMBERİMİ sav arıyorum!!!
Allah razı olsun abla ellerine saÄ?lık. Ã?ok güzel bir anket yapmıÅ?sın. güzel ve basit sorular. Ama ne yazıkki cevaplarken zorlanıyoruz. oysaki verilecek cevaplar belli ve çok basit ama hangisine nasıl ve ne Å?ekilde cevap vereceÄ?iz.insan zorlanıyor. AÄ?ır bir anket.....
![]()
|
|||
|
|

![[Resim: imza1mf9.gif]](http://img214.imageshack.us/img214/8812/imza1mf9.gif)