Özel Arama
|
Kudsiyye 7.Beyt Devamı son bölüm..
|
|
11-29-2007, 07:35 PM
|
|||
|
|||
|
Kudsiyye 7.Beyt Devamı son bölüm..
Mevla Teâlâ demek ki kuluyla, isterse ona melek göndermekle konuşur,isterse perde arkasından kendisini göstermeden konuşur.isterse de kalbine vahiy ilka etmek suretiyle konuşur.Bu konuşmaları böyle anlamalıyız.Her şeyi bilmek Allaha mahsustur,aslında hiç bir şey bilmemek insana mahsustur.
Bir adam İmam-ı Rabbani k.s Hz.lerine kendisini şikayet ediyor."Kuran-ı Kerimden her manayı anlamıyorum".diyor.İmam Rabbani Hz leri osaman buyuruyor ki:"Anlamayınca:`Ben acizim bilmiyorum`deyiniz". Ben yetmiş yaşıma ya klaşıyorum,daha anlamadığım şeyler var.Kuran-i Kerimin başına senelerce, otur kalk,otur kalk şimdi anlamaya başladım.Efendimiz bi hurma dikti,hemen oldu.Mevla teâlâ? dilese hepimizi böyle yapar ama bizlere teenni (acele etmeme) yi öğretiyor. İnsan Allahın kapısını tek başına kendsiçalsa olmuyor. Bir Mürşid bulup onun? vasıtasıyla? Mevlaya vasıl olmak lazım. Mevlâ Teâlâ bulutsuz yağmur yağdırmazmı?yağdırır.Aişe validemiz? (r.a.h)? bir gün ?" Ya Rasulellah!bulutsuz yağmur yağdığını gördünmü." dedi.Efen dimizde:"Elhamdülillah.Allah? ?gözünden sebepleri kaldırdı."Buyurdular.Beytimizda Evliyaullah Allah ile can buldu demiyor,sahabelerle can buldu diyor.Onlar vasıta kılınıyor.Bu vasıtalar Allah ile bizim aramızda köprüdürler,Ölü kalpleri diriltirler. <<Nikab açtı göründü vechi sübhan>> "Allah Teâlâ,O dostlarının eliyle cemalinden ğeçeyi kaldırdı.Ve cemali göründü."? Yani onlara Mevlânin feyzi iniyor. Sonra biz aciz evlatların kalplerine laşıyor. Nikab: Peçe,Vech-i Sübhan: Mevlânın cemâli? ,demektir. << Cefalardan geçip Hakka Gidelim..Ce mâli bâ kemâle seyr idelim>> Bu yolda Allah a kavuşmak için zahmetler,uykusuzluklar,açlk ve susuzluklar çekiyorsun.Bazen başın,dişin,sırtın ağrıyor,üşüyorsun,yada terliyorsun.Bunlardan geç üzerinde durma.sefayı da geç,cefayı da ve? hepsini Allahın yarattığını hatırla. temmet... |
|||
|
01-28-2008, 12:06 PM
|
|||
|
|||
|
Cvp: Kudsiyye 7.Beyt Devamı son bölüm..
Allah razı olsun abla emeğine ve yüreğine sağlık. 7. beyitin sonuna gelmiş olduk..
![]()
|
|||
|
|

?" Ya Rasulellah!bulutsuz yağmur yağdığını gördünmü." dedi.Efen dimizde:"Elhamdülillah.Allah? ?gözünden sebepleri kaldırdı."Buyurdular.

![[Resim: imza1mf9.gif]](http://img214.imageshack.us/img214/8812/imza1mf9.gif)