Özel Arama
|
Sizi en çok etkileyen Hadis-i Şerif Hangisidir?
|
|
10-29-2007, 01:40 PM
|
|||
|
|||
|
Sizi en çok etkileyen Hadis-i Şerif Hangisidir?
Değerli arkadaşlarım baktım anketler hep dinimiz üzerine ve çok faydalı.
Buna yakışır bi ankette ben başlatmak istedim. Benim en çok etkilendiğim hadis bir sürü var ama en çok olanı şudur ; İnsanların en hırsızı, namazdan çalandır, buyurdu. Nasıl çalar ya Rasûlallah? denildiğinde: Rükû ve secdeleri tam yapmaz. (Namazı tadil-i erkana riayet etmeden çabuk çabuk kılar). İnsanların en cimrisi de, selam vermekten kaçınandır. (Taberani) |
|||
|
10-29-2007, 02:07 PM
|
|||
|
|||
|
Ynt: Sizi en çok etkileyen Hadis-i Şerif Hangidsidir?
Benim en çok sevdigim hadis i şerif...
Efendimiz in kardeşlerimi özlüyorum buyurduğu hadisi şerifidir... Sahabbesi biz kardeşiniz degilmiyiz dediklerinde efendimiz sav sizler arkadaşımsınız ama beni göremeyen kardeşlerim var buyurmuştu (Eline sağlık tşk ler CAN... |
|||
|
10-29-2007, 10:05 PM
|
|||
|
|||
|
Ynt: Sizi en çok etkileyen Hadis-i Şerif Hangidsidir?
NEBİMİZ BUYURUYOR.
"Benim bildiklerimi bilmiş olsaydınız çok ağlar az gülerdiniz." NİYET HAYR AKIBET HAYR... ![]()
|
|||
|
11-03-2007, 11:29 AM
|
|||
|
|||
|
Ynt: Sizi en çok etkileyen Hadis-i Şerif Hangisidir?
[center]Ümmetim mübarek bir ümmettir, evveli mi yoksa sonu mu daha iyidir bilinmez.
:( :( :([/center] |
|||
|
11-03-2007, 09:04 PM
|
|||
|
|||
|
beni etkileyen hadisler çok ama EFENDİMİZ sav in davası uğruna nakledilen vede RAHmetle ilgili olan hadisler beni çok etkiler..
2Sağ elime AY ı SOL elime GÜneş i koysalar ALLAH ın adı galip gelmediği müddetçe davamdan vazgeçmem NASIL Kİ BİR ADAM YOLCULUKTA DEVESİNİ KAYBEDERDE PERİŞAN OLMUŞ BİTKİN BİR ŞEKİLDE BİR AĞACIN ALTINDA BEKLERKEN DEVESİ BİR ANDA ÇIKAGELDİĞİNDE SEVİNİR YA ALLAH U TEALA DA BİR KULU TÖVBE ETTİĞİ ZAMAN AYNEN O ŞEKİLDE SEVİNİR.. diye buyurulmuştur..[color=black][/color] EFENDİMİZ sav ŞAYET ÜMMETİ OLABİLMEYİ BECERİRSEK KARDEŞLERİM DİYE HİTAP ETMESİ BENİ ÇOK ETKİLİYOR... ŞİMDİLİK AKLIMA BENİ ETKİLEME BABINDA BU HADİSLER GELİYOR VESSELAM... |
|||
|
11-11-2007, 09:40 PM
|
|||
|
|||
|
Aslinda bir cok beni etkileyen Hadis-i Serif var, ama simdiki piskolojiyimle aklima gelen bu Hadis-i Serifdir...
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Dünya, müminin zindanı, kâfirin cennetidir." Ebû Hureyre radıyallahu anh. Müslim. |
|||
|
02-18-2008, 12:18 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Sizi en çok etkileyen Hadis-i Şerif Hangisidir?
ELBETTE BÜTÜN HADİS İ ŞERİFLER COK ETKİLER BİZİ .MALESEF BU ETKİLENME ANLIKTIR.OKURUZ.VAY HALİMİZ NASIL OLUR DERİZ. UYGULAMAYA GELİNCE BİŞEY YOKTUR ![]() BİZDE BİR HADİS YAZALIM İNŞAALLAH. VE RABBİM İLMİ İLE İHLASLA AMEL EDENLERDEN EYLESİN İNSAALLAH... NASIL YAŞARSANIZ ÖYLE ÖLÜRSÜNÜZ.NASIL ÖLÜRSENİZ ÖYLE DİRİLTİLİRSİNİZ; NASIL DİRİLTİLİRSENİZ ÖYLE HAŞROLUNURSUNUZ... İMAN , KURAN VE SÜNNET ÜZERE YAŞAYANLARDAN OLMA DUASI İLE.. |
|||
|
06-07-2008, 10:15 AM
|
|||
|
|||
|
Es Selamün Aleyküm kardeşlerim
aranıza yeni katıldım Rabbim mübarek eyler inşallah.... Tam yazılışını hatırlayamasamda şu Hadis-i Şerif beni çok etlilemiştir. " Bir müslüman bir müslüman kardeşini günahından dolayı ayıplarsa, o günahı işlemeden ölmez." tüm hadislerin güncel oluşu gibi bu da çok ama çok günceldir. Ne yazık ki bunu yapıyoruz. Rabbim bizi ıslah eylesin... Kuru laf değil işimiz icraattır.... |
|||
|
06-09-2008, 09:51 PM
|
|||
|
|||
|
Aleykum selam Grafim aramıza hoş geldiniz. Rabbim hayırlı kılar inş. Hayırlı ve güzel paylaşımlara ....
![]()
|
|||
|
06-10-2008, 12:05 PM
|
|||
|
|||
|
Teşekkür ederim Allah razı olsun acizane bende bildiklerimi araştırdıklarımı paylaşmak isterim.En büyük artım dini bir kitap evinde grafiker olmak....
Kuru laf değil işimiz icraattır.... |
|||
|
|
| Benzeyen Konular | |||||
| Konu: | Yazar | Cevaplar: | Görüntüleyenler: | Son Mesaj | |
| Bugün Sizi Anlatan Kelime Nedir? | (*beria*) | 60 | 294 |
01-20-2008 01:03 PM Son Mesaj: GONUL-DOSTU |
|
| Sizi Anlatan Kare Hangisidir? | **el-fida** | 3 | 74 |
01-06-2008 01:10 AM Son Mesaj: ahmust |
|
| :::Sizi En Çok Etkileyen Ayet Yada Sure Hangisidir?::: | Afraa | 30 | 185 |
12-29-2007 07:28 PM Son Mesaj: ahmust |
|

(
![[Resim: imza1mf9.gif]](http://img214.imageshack.us/img214/8812/imza1mf9.gif)